011 / 373-17-34


Sudski tumac

Šta Vam je najbitnije pri korišćenju prevodilačkih usluga?
Kvalitet prevoda
Poštovanje rokova
Pristupačne cene
Ljubaznost osoblja
Rezultati

novosti sudskih tumača


STALNI SUDSKI TUMAČI

za engleski, nemački, francuski, italijanski i španski jezik


Stalni sudski tumač je jedina osoba koja može izdati overeni prevod dokumenta za koji garantuje da je istovetan originalu. Sudski tumači su postavljeni od strane nadležnog suda u okviru Ministarstva pravde u Beogradu. Usluga sudskog tumača podrazumeva potpis i overavanje prevedenog dokumenta pečatom stalnog sudskog prevodioca.

 

Sudski tumac za engleskiSudski tumač i prevodilac za engleski jezik

 

Sudski tumac za nemackiSudski tumač i prevodilac za nemački jezik

 

Sudski tumac za francuskiSudski tumač i prevodilac za francuski jezik

 

Sudski tumac za spanskiSudski tumač i prevodilac za španski jezik

 

sudski tumac za italijanskiSudski tumač i prevodilac za italijanski jezik

 

SUDSKI TUMAČ I PREVODILAC BEOGRAD

Sudski prevodilac je isto što i sudski tumac. Sudski prevodilac je nov naziv za sudskog tumaca. Tačnost izvršenog pismenog prevoda teksta sudski prevodioci overavaju svojim potpisom i pečatom. Garantujemo visoki kavlitet usluge, besplatnu procenu, besplatnu dostavu na teritoriji Beograda, ekstra popuste, niske cene, svaki prevedeni dokument u dva primerka, zaštitu podataka i poštovanje dogovorenih rokova.

 

ULOGA PREVODILACA

 

Naši profesionalni prevodioci su osobe sa stručnim lingvističkim sposobnostima da prevedu strani jezik u srpski i obrnuto. Svi naši zaposleni su eksperti u različitim oblastima i veliki profesionalci u prevođenju svih vrsta dokumenata i tekstova. Njihov rad osigurava kvalitet, ispravnu terminologiju, gramatiku i strukturu rečenica.

 

PREVODILAČKA AGENCIJA POPOVIĆ BEOGRAD

Naša agencija jedna od vodećih agencija u Beogradu i Srbiji. Uspostavili smo odličnu komunikaciju sa pojedincima, vodećim stranim i domaćim firmama. O našoj agenciji najbolje govori dugogodišnja lista klijenata koja se sastoji od vodećih domaćih i inostranih korporacija, preduzeća, pravnih i finansijskih revizorskih kuća, marketinških agencija, naučnih i istraživačkih institucija, kao i pojedinaca sa kojima smo izgradili poverenje i stalnu dugogodišnju saradnju. Ponudićemo vam brzu uslugu, kvalitet i jednostavan proces komunikacije za sve naše klijente.

Da biste ostvarili neki od naših stalnih popusta za engleski jezik potrebno je da se učlanite u "Newsletter". Korist je višestruka. Pored stalnih popusta, na ovaj način bićete obaveštavani o prazničnim i mnogim drugim popustima kao i o raznim zanimljivostima iz sveta koje možete pročitati na našem blogu. Kada ste se učlanili već ste dobili popust od 10 % na već popularne cene, a za dodatne popuste ćete saznati blagovremeno.

 

Besplatna dostava prevedenih dokumenata

 

Besplatna isporuka dokumenata odnosi se na sve beogradske opštine i delove grada - Stari grad, Savski venac, Vračar, Palilula, Zvezdara, Karaburma, Čukarica, Dedinje, Senjak, Banovo Brdo, Vidikovac, Kanarevo brdo, Voždovac, Konjarnik, Dorćol, Zemun, Novi Beograd, Bežanijska kosa, blokovi, centar grada. itd. Pored besplatne dostave, naši prevodioci za engleski jezik, za nemački jezik, za italijanski jezik, za francuski jezik i za španski jezik ponudiće vam pre svega kvalitetno obrađene tekstove i dokumente koja su savršena interpretacija originala. Radi ostvarivanja najboljeg profesinalnog odnosa sa klijentima, uveli smo i razne popuste. Tokom pružanja usluga, naši zaposleni će podrazumevano na svakom prevedenom dokumentu izvršiti lekturu i korekturu.

 

Prevodilačka Agencija Popović pruža stručne, pravne i profesionalne usluge koristeći isključivo ovlašćene sudske prevodioce, i lektore sa stručnim kvalifikacijama i iskustvom u pravnoj oblasti. Bez obzira na složenost teksta ili dokumenta koji se obrađuje, da li je pravo, medicina, tehnička dokumentacija ili finansije, odabraćemo pravog prevodioca za vaš projekat. Srž našeg poslovanja je da svaki projekat bude precizan, tačan i istovetan originalu. Takodje, razumemo i potrebu naših klijenata da se posao uradi brzo, pri tom ne gubeći na kvalitetu prevedenog teksta. Balansirajući kvalitet, brzinu i cenu usluga, omogućavamo našim klijentima da dobiju upravo ono što im je potrebno. Spremni smo da vam ponudimo visok nivo profesionalizma, odnosno garanciju visokog kvaliteta usluga, osiguranu kroz podršku našeg celokupnog poslovnog menadžmenta. Imamo višegodišnje iskustvo i razumemo važnost svakog posla jer govorimo vašim jezikom.

 

Naše usluge se odnose na prevođenje i overu svih vrsta dokumenata

 

Dokumenta - Diplome, svedočanstva, izvodi iz matične knjige rodjenih venčanih i umrlih, pasoši, uverenja, izjave, potvrde, rešenja, ugovori, dozvole, izveštaji, punomoćja, državljanstva, vozačke dozvole, sertifikati, kupoprodajni ugovori, vize, izvodi iz registra, itd.

Finansije - Bankarstvo, tenderi, računovodstvo, srategije, investicione analize, konkursna procedura, obrasci, zakonske odredbe, monetarna politika, fiskalna politika, poreske prijave, finansijski izveštaji, itd.

Marketing - Oglašavanje, kampanje, brendiranje, marketing ugovori, medijski događaji, konferencije, internet marketing, marketing istraživanja, marketing ovlašćenja, planovi, ciljevi poslovanja, itd.

Medicina - Uputstva, lekarski nalazi, istorija bolesti, uputi, kliničko ispitivanje, karakteristike lekova, medicinska literatura, medicinske brošure, framaceutstka uputstva, otpusne liste, itd.

Tehnika - Tehnička uputstva, uputstva za upotrebu, garancije, tehnički dokumenti, softveri, web sajtovi, specifikacije, katalozi, tehničke karakteristike, tehnička dokumentacija, opisi proizvoda, itd.

Razno - Katalozi, knjige, brošure, sertifikati, flajeri, priručnici, bilteni, baneri, datoteke, vizit karte, patenti, naučni radovi, prezentacije, razna uputstva, itd.

 

Naše usluge podrazumevaju:

 • izradu prevoda uz upotrebu stručne terminologije
 • pravopisnu kontrolu prevoda
 • strogo poštovanje rokova
 • formatiranje - zadržavanje izgleda dokumenta
 • potpunu diskreciju
 • uklanjanje svih mogućih nejasnoća vezanih za tekst
 • naknadnu proveru
 • svaki dokument u dva primerka
 • svaki dokument u elektronskoj formi
 • besplatnu procenu
 • besplatnu dostavu

Cenovnik usluga

 

Cena usluga je zasnovana na jednoj prevodilačkoj strani. Stranice mogu biti ispisane različitom veličinom slova i različitom gustinom teksta pa se kao obračunska jedinica količine teksta koristi opšte autorsko pravilo standardno za Srbiju po kojem jedna strana sadrži 1 800 karaktera. U zemljama u regionu jedna strana obično obuhvata 1 500 karaktera, pa se na osnovu toga izvodi zaključak da su usluge u našoj zemlji jeftinije.

Karakteri podrazumevaju slovna mesta sa razmacima. Cene se takođe razlikuju u zavisnosti od jezika koji se prevodi. Mnogi tekstovi imaju tendenciju da se prošire kada se prevedu. Primer, ako imate 1000 reči teksta na srpskom jeziku, taj isti tekst na engleskom jeziku bi mogao završiti sa 1100 reči. Budući da je vlasnik Prevodilačke Agencije Popovič, ovlašćeni sudski prevodilac, naše cene su niže, a naši prevodi besprekorno tačno obrađeni i u duhu jezika koji se prevodi. Radimo po svetskim standardima i neprekidno se trudimo da svakog dana unapređujemo kvalitet naših usluga. Kompletan cenovnik naših usluga je transparentan i može se naći na našem sajtu.

 

Koja je razlika između sudskog tumača i prevodioca?

 

Postoji velika razlika, jer sudski prevodi su overeni pečatom stalnog sudskog prevodioca i takve usluge mogu da obavljaju samo osobe koje su ovlašćene od strane suda. Slično je i sa javnim beležnicima. Nekada ste morali otići u sud kako biste overili neki dokument. Sada to rade notari u svojim kancelarijama. Po istom principu rade i sudski prevodioci.

Prevodilac je osoba sa profesionalnim lingvistickim sposobnostima da prevede maternji u strani jezik i obrnuto, ali “običan” prevodilac ne poseduje pečat sudskog prevodioca (sudski tumac je isto što i sudski prevodilac). Kao i lingvisti, oni moraju biti sposobni da istražuju terminologiju, razlikuju nijanse i rade na novim projektima. Takođe, moraju razaznati kulturne i društvene razlike (lokalizacija) koje postoje u jezicima.

 

Prilikom rada uzimamo u obzir:

 • izbor relevantnih reči za ciljani jezik
 • obezbeđivanje podudaranja formata dokumenata
 • upotrebu ispravne terminologije
 • procenu kulturne razlike u slučaju da utiče na fraziranje ili gramatiku
 • obezbeđivanje razumljivosti i tačnosti završenog projekta

Važan deo uloge je komunikacija sa klijentom. Dobar prevodilac zna kada treba postavljati pitanja. To je osnovno pravilo kada postoje nejasnoće oko termina ili fraze. Ako su Vam potrebni prevodi i overa bilo koje vrste dokumenata ili prevodi bez overe, na pravom ste mestu.

 

Često postavljana pitanja

 

Koliko vremena je potrebno za zavšetak prevođenja dokumenta?

Vreme potrebno za završetak jednog projekta zavisi od obima, složenosti teksta kao i jezika na koji se prevodi. Okvirno vreme za završetak desetak strana je jedan dan. Ako postoji potreba za prevođenjem više strana i potreba za brzom uslugom, dodatno ćemo nagažovati sve naše resurse kako bi klijentu izašli u susret.

 

Kakav je kvalitet prevoda?

Svi naši zaposleni su diplomirani filololozi i članovi Udruženja naučnih i stručnih prevodilaca u Beogradu. Prošli su dodatnu obuku, veoma su iskusni profesionalci, garantuju pružanje vrhunskog kvaliteta prevoda.


Da li overavate pečatom?

Odgovor je – da, ukoliko to klijent zahteva. Naši sudski tumaci su je postavljeni ukazom Ministarstva pravde u Beogradu. Zastupajući sud, oni svojim pečatom overavaju dokument i na taj način potvrđuju da je prevedena kopija verna originalnom dokumentu.

 

Da li mogu biti siguran/na u zaštitu i privatnost podataka?

Po Vašoj želji možemo napisati sporazum o poverljivosti podataka. Privatnost je osnovno pravo svakog gradjanina da kontroliše svoje lične informacije i da odlučuje o njima. Mi se apsolutno pridržavamo zakona o zaštiti podataka. Obavezujemo se da čuvamo poverljivost svih podataka sa kojima se srećemo tokom rada.

 

Kako mogu preuzeti dokument?

Naša kancelarija je otvorena svakog radnog dana od 09:00 do 17:00 časova i nalazimo se na adresi: Hercegovačka 38a, Zemun. Ukoliko niste u mogućnosti da lično preuzmete dokumenta, naša kurirska služba Vam stoji na raspolaganju i to potpuno besplatno. Besplatna isporuka je svakog radnog dana od 11:00h do 13:00 časova.

 

Kako se postaje sudski tumač i koji su uslovi?

Trebalo bi da ispunite ne baš mali broj uslova, a pre svega je potrebno strpljenje. Kad kažemo strpljenje, to se odnosi na momenat kada Ministarstvo pravde, po svojoj proceni, raspiše konkurs, zatim i dodeli pojedincu ovlašćenje da radi kao sudski prevodilac. Raspisuje se konkurs za određeni jezik. To može biti engleski jezik, nemacki jezik, italijanski jezik, spanski jezik, francuski jezik, itd.


Da bi osoba kandidat dobila licencu za rad, obavezno mora da ima srpsko državljanstvo i prijavu prebivališta kao i da nije krivično gonjena niti osuđivana. Treba da poseduje diplomu fakulteta i najmanje 5 godina rada u prevodilačkim poslovima. Nije ni svaki konkurs isti, odnosno ministar u tom konkursu zadaje posebne kriterijume koje treba da ispune osobe kandidati za stalnog sudskog tumača.

 

Vaše je da nam ukažete poverenje, a mi ćemo vam se odužiti besprekorno prevedenim i lekturisanim materijalima vernim originalu, garantovano dogovorenom vremenu besplatne isporuke na teritoriji opštine Beograd i prilagodljivošću svim vašim specifičnim potrebama u svim oblastima prevođenja.

O nama...


Naša prevodilačka agencija je jedna od vodećih prevodilačkih agencija u Srbiji. Pružamo kompletan asortiman prevodilačkih usluga za pojedince, institucije, organizacije i preduzeća. Naši zaposleni su diplomirani filolozi i članovi Udruženja naučno stručnih prevodilaca u Beogradu.

 

Usluge sudskih tumača i prevodilaca obavljaju naši diplomirani lingvisti. Oni su veoma iskusni profesionalci u pružanju vrhunskog kvaliteta prevoda u svim specijalizovanim oblastima kao što su pravo, ekonomija, bankarstvo, finansije, marketing, medicina i mnoge druge. Tokom dugogodišnjeg rada i iskustva u svim poljima prevodjenja i sudskog tumačenja, ostvarili smo više od 100 000 projekata.

 

Prevodioci u Prevodilačkoj Agenciji Popović, pobrinuće se da svakom klijentu izadju u susret kako bismo uspostavili odličnu zajedničku komunikaciju. Trudimo se da govorimo vašim jezikom. Predstavite se celom svetu u najboljem svetlu i pokažite profesionalnost uz našu malu pomoć u svakom poslovnom poduhvatu. Ono što vam mi možemo garantovati su tačni prevodi, brza usluga, poštovanje dogovora i najniže cene na tržištu. S tim ciljem za zaposlene biramo isključivo iskusne prevodioce za koje smo sigurni da će ispuniti željene rokove i visoka očekivanja klijenata. Oni imaju iskustvo i izvrsno znanje jezika i odgovorno tvrdimo da će ostvariti maksimalan učinak potpunim razumevanjem materije koja se prevodi. Specijalizovani smo u stručnom prevodjenju najsloženije dokumentacije. Naš asortiman obuhvata prevodjenje stručnih priručnika, ugovora, ličnih dokumenata itd. Prevodimo knjige, naučne radove, medicinsku dokumentaciju, poslovnu korespodenciju, softvere i mnoge druge tekstove i dokumenta. Sa našom mrežom kvalifikovanih i iskusnih prevodilaca i lektora, u mogućnosti smo da vam pružimo brze i precizne prevodilačke usluge. U sklopu usluge prevodilačke agencije pored prevodjenja i overe sudskih tumača dobićete besplatnu procenu i besplatnu dostavu, a prevodi i overa dokumenata su potpuno besplatni za decu koja se leče u inostranstvu.

 

Nudimo brzu uslugu, poštovanje svih vaših zahteva, tačne prevode, poštovanje rokova i jednostavan proces komunikacije sa klijentima. Usluga naše agencije podrazumeva besplatnu procenu i dostavu prevedenih dokumenata, svaki prevedeni dokument u dva primerka, razne stalne popuste i kvalitetne overene prevode od strane ovlašćenog sudskog tumača. Svaki dokument se dodatno analizira, lektoriše i formatira. Kada dokument dođe do završne faze, prevedena verzija je savršena interpretacija originala.